2009-10-21

Att skriva om

För några år sedan startade jag Valborg Aulin Sällskapet i Örebro. Valborg Aulin var en tonsättare som levde åren 1860 - 1928. Åren 1903 till 1928 bodde hon i Örebro, där hon var verksam inom musiklivet. Vad gör Valborg Aulin Sällskapet för att sprida kunskap om Valborg Aulin? Det vill jag beskriva.


Min dotter Marty och jag startade för sex år sedan Mangelstämman i Tybble By, som därefter genomförts årligen. I min blogg vill jag skriva om mangelstämman, vad man gör på en sådan och hur det kan vara att ha ett fritidshus som varit i släkten flera generationer.Båstad är ett av mina sommarparadis. Sedan 1984 har jag tillbringat någon sommarvecka på Apelrydsskolan, som ägs av Fredrika Bremer Förbundet. Dessa sommarveckor har till stor del sammanfallit med kammarmusikfestival i Apelrydssalen. Riktiga höjdarveckor!


Mitt "färskaste" engagemang är Portugal, där jag 2007 fann fadomusiken och förälskade mig i Lissabon. Två somrar har jag bara varit tvungen att återvända dit och eftersom jag äntligen börjat läsa portugisiska i studiecirkel så kommer det sannolikt att bli fler resor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar